11011121323456789
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
Mount Victoria Garden
Wellington, Aotearoa New Zealand

Project Team


Landscape Architect :  Wraight + Associates
Client: Private residence
Project Status: Completed

Project Summary


Set in the upper slopes of Mount Victoria, Wellington, this garden renovation harnesses the opportunities offered by steep hillside topography.

Project Objectives

    • To simplify and improve access from the street to the newly renovated house.
    • To create more useable and ‘livable’ outdoor rooms.

Key Features

  • The result is a playful composition of raked retaining walls, concrete stairs and flat terraces that reinterprets the old goat track that previously provided site access.
  • An ‘origami’ of slatted timber retaining walls fold and weave their way alongside a new concrete stair which terminates at the new terraced lawn adjacent the house.
  • Flexible outdoor living spaces with spectacular harbour and city views.

To further information about this case study, please Download Here

Download Here