imgp1057imgp1058imgp1061imgp1473imgp1864imgp1998la111-colmaterialsmg-5605traffic-island
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
Wellington School of Medicine and Health
Wellington, Aotearoa New Zealand

Project Team


Landscape Architect : Wraight + Associates
Architect : Athfield Architects
Engineer : SKM
Client : University of Otago
Project Status: Completed

Project Objectives

  • Clarify the Wellington School of Medicine’s connection to Mein Street and its hospital context.
  • Provide engaging useable outdoor space for visitors, staff and students.

Key Features

  • Improved visual cues denoting the School’s entry access from Mein Street through the implementation of street-tree planting and revitalized garden entry statements. An improved pedestrian connection from Mein Street to the School’s front door employs ceramic paving, a throw-back to the site’s previous aesthetic, in a composition that draws visitors to the front door.
  • ‘Green curtains’ augment the building’s dramatic frontage, drawing the landscape over the building itself.

To further information about this case study, please Download Here

Download Here