vr_01vr_02vr_02bvr_03vr_04vr_05vuw_rec01vuw_rec02
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Vuw Recreation Centre

Wellington, Aotearoa New Zealand

Project Team

Landscape Architect :  Wraight + Associates
Client :  Victoria University, Wellington
Project Status: Completed

Project Objectives

  • Provide an accessible route to the newly renovated Recreation Centre.
  • Improve the quality of the existing Wai Te Ata Road access.
  • Provide small open space at building entry

Key Features

    • Development of a material palette that relies on readily available robust finishes.
    • A new accessible 1:12 ramp designed to retain and define a new area of terraced lawn.
    • Reposed retaining walls with a highly textured finish provide a new contemporary aesthetic that has the potential to be used site wide as the university instigates new developments throughout the campus.
    • A new seating terrace with bespoke timber furniture that performs the dual function of building entry and potential spill out zone.
    • Improved connectivity to Wai Te Ata Road, improved lighting and enhanced amenity with new embankment planting and timber screens.

To further information about this case study, please Download Here